Afectiunile parului au un impact negativ remarcabil aupra calitatii vietii pacientilor, atat femei cat si barbati.

Caderea parului sau alopecia ,permaneta sau temporara, reprezinta afectiunea cea mai frecventa. Intelegerea mecanismelor si cauzelor caderii parului reprezinta un proces complex, ce necesita investigatii precum biopsia sau analize de sange. Predispozitia genetica, stilul de viata, modificarile hormonale, bolile asociate sau tratamentele cronice sunt doar cateva dintre motivele caderii parului. Tratamentul pentru alopecie variaza in functie de severitate si cauze: aplicatii de solutii medicament, tratamente orale sau injectii in locul afectat : mezoterapie sau PRP.

Photo

Mezoterapia pentru caderea parului consta in injectarea in pielea scalpului a unui amestec de substante (minoxidil, dexpantenol, biotina, etc) cu efect nutritiv asupra radacinii firului de par. Firele de par miniaturizate devin viguroase, cu textura similara cu a firelor normale. Procedura implica, in medie, 10 sedinte efectuate la 1-2 saptamani. Avantajul tratamentului este generat de plasarea substantelor direct la radacina firelor de par, cu un efect mai puternic decat simpla aplicare pe piele a tratamentului. Procedura este recomandabila atat femeilor cat si barbatilor.

PRP (Platlet-rich plasma) Tratamentul cu plasma proprie, imbogatita in factori de crestere aflati in trombocitele sangvine, reprezinta o modalitate inovativa de restaurare a aspectului natural al pilozitatii scalpului. Procedura presupune microinjectii la nivelul pielii scalpului si este recomandabila atat femeilor cat si barbatilor. Tratamentul se efectueaza in sedinte repetate (3-6 sedinte) la un interval de 3 saptamani si se poate asocia procedurilor chirurgicale de restabilire a pilozitatii (implantul de par).

doriti mai multe informatii despre dermacontrol?

CONTACTATI-NE