Despre procedura?

Modificarile de culoare ale pielii sunt o cauza frecventa de disconfort estetic. Melasma, efelidele sau lentiginele solare pot produce un aspect imbatrinit al tenului. Hiperpigmentarile cutanate sunt induse si agravate in mare masura de expunerea la soare sau solar si aparitia lor face parte dintr-un proces de foto-aging cutanat.

Consultatia initiala va exclude cauze majore de modificari de culoare ale pielii : boli endocrine , autoimune si va stabili un plan terapeutic optim pentru prevenirea recidivelor.

Terapia laser pentru melasma se asociaza cu terapii locale de depigmentare: creme cu efect enzimatic, mezoterapie sau radiofrecventa fractionata FSR.

Efelidele si lentiginele solare raspund remarcabil la terapia cu lumina intens pulsata M22 Lumenis.

In ce consta tratamentul ?

Tratamentul laser al hiperpigmentarilor se efectueaza in mai multe sedinte ( 2-3) la interval de 4 saptamini.

Post-tratament leziunile se vor accentua si vor fi sensibile ca in urma unei arsuri superficiale. Ulterior se vor acoperi de o scuamo-crusta ce se va detasa in 7-10 zile, lasind pielea discret eritematoasa, dar fara leziunile hiperpigmentate.

Pe parcursul tratamentului fotoprotectia cu creme cu SPF 50 este obligatorie , si exista interdictia de expunere la soare in perioada tratamentului.

doriti mai multe informatii despre dermacontrol?

CONTACTATI-NE