In Clinica Dermacontrol interventiile chirurgicale dermatologice se efectueaza intr-o sala de operatii complet echipata cu aparatura medicala de ultima generatie astfel incat pacientului i se ofera maximul de confort si siguranta dar si o calitate superioara a actului medical. Medicii clinicii au pregatire solida in domeniul dermatochirurgiei si experienta de mai mult de 10 ani in efectuarea interventiilor chirurgicale specifice

Biopsia

Reprezinta modalitatea prin care se recolteaza un mic fragment de tesut cutanat ce va fi examinat in laboratoare medicale specializate cu scopul a obtine un dignostic de certitudine.

Prelevarea fragmentului cutanat se face sub anestezie locala , cu instrumente specifice si cu un disconfort minim pentru pacient.

Rezultatul examinarii histopatologice , obtinut in maxim 7 zile , va certifica diagnosticul si medicul dermatolog va recomanda tratamentul optim pentru afectiunea diagnosticata.

Chirurgia alunitelor

Nevii (alunitele) sunt leziuni pigmentare ce se pot exciza fara riscuri. Medicul dermatolog poate recomanda indepartarea lor atunci cand aspectul lor devine neregulat sau exista o modificare a formei si distributiei pigmentului. Indepartarea alunitelor se face chirurgical, sub anestezie locala, la o distanta de 2mm de leziune, iar leziunea va fi trimisa la examinare histopatologica in laboratoare medicale specializate. Fiindca dermatologii nostri au o experienta indelungata, procedura va fi efectuata nu numai corect din punct de vedere medical , ci si estetic, cu minim de urme pe piele.

Cea mai agresiva forma de cancer cutanat este reprezenta de melanomul malign. Stilul actual de viata cu expuneri ocazionale, de mare intensitate la soare, utilizarea de la varste tot mai mici a dispozitivelor artificiale de bronzat (solar), terenul genetic si factorii hormonali sunt doar o parte dintre cauzele ce au dus la aparitia melanoamelor in numar tot mai mare, la varste tot mai tinere.

In Clinica DermaControl efectuam controlul alunitelor si instruim pacientii in legatura cu autoexaminarea , monitorizarea periodica dermatoscopica in scopul preventiei aparitiei formelor avansate de melanom.

Suntem o echipa cu experinta vasta in diagnosticarea formelor incipiente de melanom si in tratamentul chirurgical , conform ghidurilor internationale in vigoare.

Oferim posibilitatea efectuarii de teste specifice (histopatologie, imunohistochimie, teste genetice) de laborator pentru diagnosticul de melanom.

Multiple tumori benigne: chiste sebacee , chiste trichilemale, lipoame, se opereaza In clinica Dermacontrol cu efecte estetice maxime, in anestezie locala, cu perioade minime de recuperare pentru pacient.

Excizia chirurgicala a tumorilor cutanate

Interventiile chirurgicale pentru indepartarea tumorilor cutanate se efectueaza in sala de interventii , sub anestezie locala, de catre medici cu pregatire speciala.

Chirurgia cancerelor cutanate:

Cele mai frecvente forme de cancere cutanate sunt reprezentate de Carcinoamele bazocelulare si spinocelulare. In mare parte ele nu sunt forme agresive si nu prezinta riscuri majore pentru pacient. Au evolutie lenta si sunt nedureroase in stadiile initiale, dar tocmai acesta reprezinta motivul pentru care pacientul nu solicita tratamentul lor la timp. Cea mai mare parte a pacientilor sunt persoane in varsta, cu patologii asociate , cu polimedicatii , ceea ce poate complica evolutia unei afectiuni.

In cazul carcinoamelor este obligatoriu ca tratamentul chirurgical sa fie insotit de examinarea la microscop a tumorii excizate cu scopul de a controla marginile tesutului indepartat. In acest fel ne asiguram ca tumora a fost indepartata in totalitate si nu exista riscul reaparitiei ei. Ulterior acestei confirmari, tesutul rezidual poate fi inchis prin reconstructii complexe : grefe , lambouri cutanate.

doriti mai multe informatii despre dermacontrol?

CONTACTATI-NE