Dermatologie clinică

Diagnosticul si tratamentul alunitelor


Alunițele sunt creșteri benigne ale pielii, de obicei de culoare maro sau negru, care apar izolat sau în grupuri. Deși majoritatea alunițelor sunt inofensive, unele pot evolua într-o formă malignă, cum ar fi melanomul. Atenția pentru detaliile și aspectul alunițelor este crucială pentru diagnosticul precoce al afecțiunilor grave.

La Clinica Dermacontrol, procesul de diagnosticare începe cu o evaluare vizuală atentă a alunițelor suspecte, folosind dermatoscopia, o tehnică care permite o examinare detaliată. În unele cazuri, se pot efectua și biopsii pentru a exclude sau confirma prezența celulelor canceroase.

O gamă variată de opțiuni de tratament sunt disponibile, incluzând excizia chirurgicală, crioterapia (înghețarea alunițelor cu azot lichid) sau laserterapia. Alegerea metodei de tratament va depinde de numeroși factori, incluzând dimensiunea, localizarea și natura aluniței.

În plus față de tratamentele medicale, este importantă și educarea pacientului. Suntem dedicați în a informa pacienții noștri despre importanța autoexaminării periodice și a monitorizării oricăror schimbări în aspectul alunițelor.

În cazurile în care sunt identificate alunițe cu risc crescut, poate fi necesar un plan de supraveghere pe termen lung, cu vizite regulate la dermatolog pentru a monitoriza orice schimbare în dimensiune, formă sau culoare.

Cu o abordare proactivă și atentă, riscul de complicații serioase poate fi redus semnificativ. Echipa noastră de specialiști este angajată în a oferi cele mai bune servicii de diagnostic și tratament, pentru a asigura sănătatea și binele pacientului pe termen lung.


VEZI TARIFEPROGRAMEAZĂ UN TRATAMENT
logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.