Dermatologie clinică

VITILIGO


Aparitia petelor albe persistente, progresive la nivelul pielii, parului sau mucoaselor produce cu siguranta ingrijorare orcarui pacient. Afectiunea este provocata de distrugerea imunologica a celulelor care produc pigmentul melanic si poate afecta pacientii la orice varsta, desi 50% din cazuri se manifesta inca din copilarie. Vitiligo nu reprezinta o afectiune cu impact negativ asupra starii de sanatate, dar va afecta psihologic pacientul in special cand acesta este un copil. Evolutia acestei afectiuni este imprevizibila, uneori petele albe se opresc din evolutie fara tratament,dar in cele mai multe cazuri evolueaza. 

In Clinica Dermacontrol putem diagnostica precoce aceasta afectiune prin examen cu lampa Wood si in acelasi timp avem posibiliatea de a efectua fototerapie cu ultraviolet B cu banda ingusta de 311 nm (UVB-NB). 

Medicul dermatolog  va recomanda pacientului analize care pot diagnostic aafectiuni importante asociate vitiligoului.

Optiunile actuale de tratament nu stopeaza evolutia bolii, dar unele medicamente si fototerapia pot produce repigmentarea zonelor decolorate. Fototerapia UVB-NB este superioara tratamentelor locale cu dermatocorticoizi si se efectueaza  2-3 sedinte/saptamana. Efectele benefice se obtin dupa sedinte repetate (uneori 1-2 luni).


VEZI TARIFEPROGRAMEAZĂ UN TRATAMENT
logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.