Dermatologie clinică

CHIRURGIA CANCERELOR CUTANATE


Cele mai frecvente forme de cancere cutanate sunt reprezentate de Carcinoamele bazocelulare si spinocelulare. In mare parte ele nu sunt forme agresive si nu prezinta riscuri majore pentru pacient. Au evolutie lenta si sunt nedureroase in stadiile initiale, dar tocmai acesta reprezinta motivul pentru care pacientul nu solicita tratamentul lor la timp. Cea mai mare parte a pacientilor sunt persoane in varsta, cu patologii asociate , cu polimedicatii , ceea ce poate complica evolutia unei afectiuni.

In cazul carcinoamelor este obligatoriu ca tratamentul chirurgical sa fie insotit de examinarea la microscop a tumorii excizate cu scopul de a controla marginile tesutului indepartat. In acest fel ne asiguram ca tumora a fost indepartata in totalitate si nu exista riscul reaparitiei ei. Ulterior acestei confirmari, tesutul rezidual poate fi inchis prin reconstructii complexe : grefe , lambouri cutanate.


Excizia chirurgicala a tumorilor cutanate


Interventiile chirurgicale pentru indepartarea tumorilor cutanate se efectueaza in sala de interventii , sub anestezie locala, de catre medici cu pregatire speciala.

logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.