Dermatoestetică

Peeling chimic


Ce este peelingul chimic?

Este o tehnica folosita pentru imbunatatirea aspectului pielii fetei, gatului si miinilor. Solutiile chimice aplicate in strat subtire pe suprafata tegumentelor produc o exfoliere variabila in intensitate in functie de efectul pe care dorim sa il obtinem sau de afectiunea pe care dorim sa o tratam. Pielea noua, regenerata , este mai neteda , fina , luminoasa , dar mai sensibila. De aceea trebuie intens protejata de razele soarelui sau caldura excesiva.



Exista trei tipuri de peelinguri:

  • Superficial : alfa-hidroxiacizi sau alte tipuri de acizi in concentratii mici sunt folositi pentru a penetra straturile superficiale ale epidermului si a produce o exfoliere discreta. Este folosit pentru a imbunatati aspectul pielii , depigmentarile sau cu efect antiacneic.
  • Mediu : acidul tricloracetic (TCA) sau acidul glicolic pot penetra straturile superficiale ale dermului provocand o exfoliere mai intensa ce poate ameliora neregularitati importante : pete pigmentare, riduri superficiale, unele cicatrici de acnee sau chiar leziuni precanceroase ( Keratoze actinice).
  • Profund : acidul tricloracetic concentrat sau fenolul penetreaza profund dermul producand o remaniere importanta a pielii . Folosim acest tip de tratament pe leziuni localizate: riduri periorale, cicatrici de acnee sau pete pigmentare.

Ce afectiuni trateaza peelingul chimic ?

Printre cele mai frecvente afectiuni tratate se numara:

Cicatricile de acnee


Hiperpigmentarile


Foto-imbatrinirea


Riduri fine si moderate



Acnee activa (comedoniana, papulo-pustuloasa)


In ce consta procedura?

Fiind o procedura complexa, medicul dermatolog va face oligatoriu o evaluare completa a pacientului inaintea procedurii. Exista cazuri in care se impune pregatirea pre-peeling ce poate dura si 2-3 saptamini: utilizarea cremelor de fotoprotectie , a produselor exfoliante derivate de retinoizi.

Tratamentul necesita o perioada de recuperare variabila :

  • Peelingul superficial : necesita 2-3 zile de recuperare, apar scuame fine si o discreta roseata.
  • Peelingul mediu : necesita 7-10 zile de recuperare. Zona tratata va fi rosie, edematiata initial , ulterior vor apare cruste si scuame groase care se vor detasa treptat. Pacientul treuie sa urmeze un program strict de ingrijire a pielii prescris de medicul dermatolog. La final, rezultatele vor fi remarcabile.
  • Peeligul profund: pe zonele limitate unde se aplica , pielea se va vindeca lent, in 3 saptamini. Post -peeling necesita aplicarea de crème antibiotic , antiinflamatoare si emoliete.

VEZI TARIFEPROGRAMEAZĂ O INTERVENȚIE
logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.