Dermatocosmetică

Tratament antiacneic


Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice, afectând atât adolescenții, cât și adulții. Manifestată prin apariția coșurilor, punctelor negre și inflamații la nivelul pielii, acneea poate avea un impact profund asupra stimei de sine și calității vieții.

La Clinica Dermacontrol, abordăm acneea cu o strategie complexă și personalizată. Începem cu o evaluare aprofundată a tipului și severității acneei, luând în considerare factori precum genetica, dieta, obiceiurile de îngrijire și stilul de viață al pacientului.

Opțiunile de tratament variază în funcție de severitatea și cauza acneei:

  1. Tratamente topice: Creme, loțiuni sau geluri pe bază de retinoizi, antibiotice sau acid salicilic care ajută la reducerea inflamației și la deblocarea porilor.
  2. Medicamente orale: Antibiotice, isotretinoin sau contraceptive orale pot fi prescrise pentru a combate cauzele interne ale acneei.
  3. Terapii cu laser sau lumină: Aceste proceduri utilizează lumina pentru a reduce bacteriile și inflamația, având un efect rapid și vizibil asupra pielii.
  4. Microdermabraziune și peelinguri chimice: Aceste tratamente ajută la exfolierea stratului superior al pielii, reducând impuritățile și stimulând regenerarea celulară.

Pacientul va fi consiliat cu privire la importanța unei rutine adecvate de îngrijire a pielii și la eventualele schimbări de stil de viață care pot contribui la ameliorarea simptomelor.

Este esențial să se înțeleagă că tratamentul antiacneic poate necesita timp și răbdare, dar cu abordarea corectă și sub îndrumarea unui medic dermatolog, majoritatea pacienților pot obține o piele clară și sănătoasă.


logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.