Blog

CLASSIC LIST

BX7A7270-1200x1200.png
07/Dec/2021

Formarea ridurilor statice reprezinta un proces evolutiv, liniar, dezvoltat in timp ca urmare a modificarilor de resorbtie osoasa, resorbtia si ptoza /redistributie a tesutului adipos precum si de crestere a laxitatii tesuturilor ce tind sa se redistribuie in partea inferioara a fetei (proces de cronos – aging)

Procesul de photo-aging cu diferite grade de severitate, se adauga procesului de crono – aging: expunerea constanta la razele ultraviolete cauzeaza distrugerea directa a ADN-ului celular, creste productia de radicali liberi de oxigen care denatureaza membranele celulare si activeaza enzimele ce distrug colagenul din piele.

Photoagresiunea cutanata se manifesta prin aparitia discromiilor (lentigo solar), riduri fine, hiperkeratoze si in final, cancerele cutanate.

Combinatia de photo-aging si crono-aging produce formarea ridurilor care, potrivit scalei de evaluare Glogau, pot fi dinamice (de expresie) sau statice (de repaus).

Ridurile dinamice apar precoce, inca din decada a doua de viata, si sunt cauzate de contractii repetate ale muschilor faciali conectati direct la piele, producand plierea pielii. Tratamentul de electie pentru aceste riduri il reprezinta injectarea de toxina botulinica, un neuromodulator care va atenua puterea de contractie a acestor muschi si secundar disparitia temporara a ridurilor.

Ridurile statice sunt cauzate de procesul cronologic de imbatrinire, si se va accentua treptat. O depresiune prezenta in perioada de adult tanar se va accentua mai rapid atunci cand se asociaza si procesul de ptoza si laxitate. Tratamentul acestui tip de riduri necesita interventii multiple: fillere, laser, HIFU, radiofrecventa sau implantarea de fire de resorbtie si in ultima instanta, liftingul facial chirurgicala


0df89eb8-1fdb-41f6-a289-06be8c4da429-1200x1302.jpg
06/Dec/2021

Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ulla.


logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.