Tehnologia FOTOFINDER ATBM MASTER

December 6, 2021 by Valentina Rosca
0df89eb8-1fdb-41f6-a289-06be8c4da429-1200x1302.jpg

Melanomul si carcinoamele cutanate reprezinta 80% din totalul tumorilor maligne ale pielii. Diagnosticarea lor in stadii avansate este facila, dar, de cele mai multe ori, este prea tarziu pentru a-l ajuta pe pacient . Astfel ca efortul medicului dermatolog este de a identifica corect leziunile precanceroase sau pe cele in stadii incipiente , curabile si cu un impact minim asupra calitatii vietii pacientului. In sprijinul acestor eforturi a fost dezvoltata tehnologia FOTOFINDER ATBM MASTER , disponibila din luna octombrie 2021 si in Clinica Dermacontrol.

Cea mai noua versiune a sistemului FOTOFINDER ATBM permite stocarea si monitorizarea tuturor leziunilor cutanate ale pacientului printr- un sistem avansat de preluare a imaginilor macroscopice realizand harta alunitelor. Intr- un timp foarte scurt ( max 20 minute) sistemul detecteaza leziunile cutanate si le fotografiaza la o rezolutie inalta , cre^nd  un mozaic de leziuni . Medicul dermatolog va putea asocia oricarei leziuni suspecte o imagine microscopica si va genera un raport cu analiza lor dermatoscopica. Analiza leziunilor este efectuata de softul incorporat , utilizand algoritmi multipli, ajutand astfel medicul dermatolog in decizia de a trata imediat sau de a monitoriza in continuare o leziune suspecta. 

Cum 80% dintre melanoame sunt aparute de novo si doar un mic numar provin din alunite preexistente , tranformate , este crucial sa urmarim periodic pacientii cu risc crescut de a dezvolta melanoame. Perioada optima de urmarire este la 3-6 luni. In acest caz , examinarea cu sistemul FOTOFINDER ATBM va decela orice modificare a leziunilor preexistente si va diagnostica orice alunita nou aparuta in intervalul dintre examinari. In acest mod , medicul dermatolog va putea analiza selectiv doar aceste leziuni schimbate sau recente reducand mult timpul de examinare , dar pastrind acuratetea maxima a diagnosticului .

Ai risc crescut de a dezvolta melanom daca: 

esti blond , cu ochi deschisi la culoare ( fototip cutanat I-II)

ai prezentat arsuri solare, in special sub varsta de 10 ani

ai un numar crescut de alunite pe piele (>50 alunite)

ai istoric familial sau personal de melanom (predispozitia genetica)

ai avut mai mult de 15 expuneri la solar / an

alunite displazice , atipice sau de dimensiuni mari

ai expuneri la soare de lunga durata (de ex. anumite profesii) sau de intensitate mare (estivale) fara a utiliza fotoprotectie consecventa


Programeaza-ti o scanare a leziunilor cutanate !

Chirurgia leziunilor cutanate

In Clinica Dermacontrol vei avea nu numai garantia unui diagnostic corect , documentat si sustinut prin sistemul avansat de  imagistica FOTOFINDER ATBM MASTER , ci vei putea beneficia de conditii optime de tratament chirurgical asigurat prin colaborarea medic dermatolog – chirurg plastician – medic anatomopatolog. Leziunile suspecte vor fi biopsiate pentru confirmarea histopatologica a diagnosticului . Tumorile cutanate vor putea fi excizate corect, conform standardelor internationale de tratament , de catre o echipa experimentata .

logo-white

Clinica de dermatologie clinica , chirurgie cutanata si medicina estetica infiintata in 2017, pune la dispozitia pacientilor o echipa medicala experimentata, tehnici de tratament eficiente si modalitati de diagnosticare moderna a tuturor afectiunilor cutanate.

PROGRAMEAZĂ-TE


PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00-17:00

Copyright by Dermacontrol 2022. All rights reserved.